© 2024 Auto kuća Mikom d.o.o. Sva prava zadržana (Impresum).

Logo

Homologacija

Uputstvo za izdavanje potvrda

Poštovani,

Naša Kompanija kao ovlašćeni predstavnik za Mercedes-Benz, smart, FUSO i SETRA je u mogućnosti da za vozila navedenih proizvođača izdaje sledeće potvrde: CoC, CEMT, L Paket….

Potvrda se izdaje isključivo na osnovu kompletno popunjenog “Zahteva za izdavanje potvrde” koji možete naći na našoj internet stranici i priložene kopije zvaničnog dokumenta koji sadrži broj šasije vozila (npr. saobraćajna dozvola –ino, očitana saobraćajna dozvola Srbije, carinska isprava i slično). Takođe su obavezne slike Pločica (VIN) – težinskih masa na vozilu.

CoC – Za izdavanje zamenskog dokumenta za CoC (potvrda proizvođača za uvoz korišćenog vozila ili potvrda o tehničkim karakteristikama) – kod uvoza vozila neophodno je dostaviti:

Inostrana saobraćajna dozvola, slika pločice sa težinskim masama, popunjen zahtev…. ZA AUTOBUSE I SLIKE SPOLJAŠNJOSTI I UNUTRAŠNJOSTI VOZILA, Tačan broj mesta za sedenje.

CEMT – za izdavanje sertifikata – za međunarodni transport (emisiona norma), neophodno je dostaviti: očitanu saobraćajnu dozvolu, kopiju CoC dokumenta (ili Potvrdu proizvođača izdatu od strane naše kompanije). POSEBNA NAPOMENA ZA SVA VOZILA BEZ CoC DOKUMENTA ILI POTVRDE PROZVOĐAČA ZA UVOZ POLOVNOG VOZILA IZDATE OD STRANE NAŠE KOMPANIJE, CENA CEMT SERTIFIKATA IZNOSI 24000 RSD SA PDVom.

L Paket – neophodno je dostaviti: očitanu saobraćajnu dozvolu ili JCI, popunjen zahtev.

SAGLASNOST ZA USTUPANJE HOMOLOGACIJE – neophodno je dostaviti: inostranu saobraćajnu dozvolu, CoC dokumet, sliku VIN pločice, popunjen zahtev.

OSTALE POTVRDE – Za izdavanje bilo koje druge potvrde (o motorima, kukama, prepravkama… neophodno je dostaviti: očitanu saobraćajnu dozvolu, ili inostranu dozvolu-ako vozilo nije registrovano, popunjen zahtev.

1. Na navedenom zahtevu imate dva polja: ADRESA ZA SLANJE POŠTE i NOSILAC POTVRDE – koji se računa da će ujedno biti uplatilac. To znači da potvrda može da se radi na jedno ime i prezime ili firmu a šalje na drugo ime i adresu.

2. Molimo Vas da čitko popunite podatke i obavezno ostavite kontakt telefon kao i broj mobilnog telefona.

3. Popunjen zahtev se šalje na adresu e-pošte: potvrde@starimport.rs

4. Popunjena potvrda se može poslati u .docx, .pdf ili .jpg formatu.

5. Kontakt telefon za ostale informacije je +381 (0)11 3019 093 ili +381 (0)11 3019 078.

Sve potvrde se obrađuju po redu prispeća maila, nakon čega na mail sa kojeg ste poslali zahtev, Vam šaljemo predračun za uplatu. Nakon Vaše izvršene uplate – sledećeg dana , potvrde se šalju brzom poštom na adresu na koju ste naveli.

* Ukoliko želite da potvrdu podignete u Krnješevcima – to možete uraditi narednog dana od dana izvršene uplate od 13h

Ukoliko nismo u mogućnosti da izdamo traženu potvrdu, o tome ćete biti posebno obavešteni. Provera podataka i izdavanje potvrde će biti obavljeno u najkraćem mogućem roku u zavisnosti od kompleksnosti i dostupnosti potrebnih podataka u sistemima proizvođača.Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije molimo Vas da nam pošaljete upit u pisanoj formi na e-mail adresu potvrde@starimport.rsS poštovanjem, Vaš Star Import d.o.o.

Naknadno presvlačenje stakala - zatamnjivanje.

Poštovani,

Kompanija “Star Import” d.o.o. – Beograd, u svojstvu Generalnog zastupnika kompanije “Mercedes-Benz Group AG” – Stuttgart, SR Nemačka u vezi zahteva za odobravanjem ugradnje folija na stakla ovim izjavljuje sledeće:

Kompanija Mercedes-Benz Group AG proizvodi svoja vozila u skladu sa važećim ECE Pravilnicima i EEC direktivama. Obzirom da naknadno presvlačenje stakala unutrašnjom plastičnom presvlakom (folijom) ne utiče na mase i dimenzije vozila, smatramo da se ovakav način prepravke može izvesti uz sprovođenje ispitivanja od strane ovlašćenih organizacija za ispitivanje vozila u skladu sa Pravilnikom o podeli motornih i priključnih vozila i Pravilnikom o ispitivanju vozila.

Star Import doo